img

Успешен модел за партньорство между науката и бизнеса в производството на космическа храна, осъществен от ССА и фирма „Антарта“ ООД

28.03.2024

   Заместник-председателят на Селскостопанска академия (ССА) проф. д-р Илиана Начева взе участие в панел „Наука и бизнес“ на второто издание на Академията „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“. Проф. Начева, в качеството си на директор на Института по криобиология и хранителни технологии към Селскостопанска академия, представи успешното партньорство между института и фирма „Антарта“ ООД, представлявана от Нели Симеонова, изпълнителен директор на „Антарта“.  

     Институтът по криобиология и хранителни технологии и високотехнологичната компания „Антарта“ произвеждат оригиналната космическа храна в тясно сътрудничество. Стремежът е на потребителите да бъде предоставен широк асортимент от висококачествени продукти както за кратки и дълги пътувания в Космоса, така и за масова консумация в редица сфери на земния живот – във всякакви екстремни условия, в спорта, алпинизма, армията.

    Академията „Иновации в агробизнеса“ се провежда съвместно със Стопанския факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Lider.bg, ЕЕN – България и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация и иновации (PARAi), BESCO, София Тех парк, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria в литературен клуб „Перото“ в Националния дворец на културата в София и ще продължи до 28 март 2024 г.