img

Еразъм+ мобилност във Факултета по аграрни науки, хранителни технологии и екология към Университета в Перуджа, Италия.

В периода 03-07.06 2019г. гл. ас. д-р Елица Атанасова от Опитна станция по земеделие в Източни Родопи се обучава по програма „Еразъм+“ във Факултета по аграрни науки, хранителни технологии и екология към Университета в Перуджа, Италия. 

Обучението се проведе в Лабораторията по приложна микология и ботаника, където д-р Атанасова под ръководството на ментора си, д-р Домиция Донини и д-р Леонардо Фалини, преподавател и сертифициран консултант за област Перуджа по идентификация на трюфели и микотизирани с трюфел дървесни видове се запозна с методите за идентификация на основните трюфелни видове и морфологичните особености на микотизирани с трюфел корени от дъб и лешник. 

Д-р Атанасова посети градина за производство на трюфели, експериментална лешникова градина, цех за изкупуване, преработка и продажба на трюфели и трюфелни продукти. В най-големия държавен разсадник в Умбрия – Умбафлор, беше посетен изградения в сътрудничество с Лабораторията по приложна микология разсадник за производство на микотизиран посадъчен материал от различни дървесни и овощни видове.