В периода 14 – 18 май, 2019 година, гл. ас. д-р инж. Димитър Димитров от Институт по лозарство и винарство, гр. Плевен осъществи мобилност в Университет на Загреб.
Мобилността беше реализирана в катедра „Лозарство и винарство“ към Агрономическия факултет. Гл. ас. д-р инж. Димитров посети експериментална станция, която включва лозови масиви, винарна и химически лаборатории.
Бяха обсъдени възможностите за съвместна работа и реализиране на общата идея, свързана с прилагането на технологични подходи за редукция в съдържанието на метилов алкохол във високоалкохолни напитки. Идейната платформа, която се постави за бъдещата работа, е свързана с прилагането на вълнови обработки – гама облъчване и свръхчестотна обработка с цел възможно елиминиране или редуциране на метилов алкохол в дестилати.