img

Еразъм+ мобилност в Национален университет „Педро Енрикес Уреня", Санто Доминго

По Договор No 2019-1-BG01-KA103-061642, в периода 28 март – 06 април 2022 година проф. д-р Цветелина Стоилова от Институт по растителни генетични ресурси ,,К. Малков” – Садово осъществи мобилност с цел обучение в Национален университет „Педро Енрикес Уреня“ в Санто Доминго, Доминиканска република. 

По време на мобилността, проф. Стоилова посети лабораториите на университета и се запозна с проектите, по които се работи там. Българският учен изнесе лекция за историята и постиженията на ИРГР-Садово, предизвикала голям интерес сред студентите и въпроси за възможностите за обучение в България.

В хербария на университета, проф. Стоилова наблюдава извършването на инвентаризация, а в ботаническата градина – семенната банка и целия процес по събиране, почистване, сушене и съхранение на семената.

С колегите от Университета „Педро Енрикес Уреня“, бе подготвен и проект на Споразумение за сътрудничество. 


„Щастлива съм, че Програма Еразъм+ дава такива възможности да се обменят знания и опит, да се запознаваме с нови колеги и тяхната научно-изследователска работа от различни краища на света и да търсим възможности за съвместна работа.“ – сподели проф. д-р Стоилова след завръщането си в България.