img

Сладолед по италианска технология (джелато) с различни вина от сортове на ИЛВ - Плевен

28.08.2024

За пръв път в България имаме сладолед по италианска технология (джелато) с различни вина, произведени в Института по лозарство и винарство (ИЛВ) - Плевен на Селскостопанска академия

Сладоледите са произведени от фирма Gelato Magnifico - Ловеч. Вината са от сортове на ИЛВ - Плевенска роса и Рубин, както и местните - Врачански мискет и Гъмза. Интересен факт е, че сладоледите не съдържат мляко и имат алкохолно съдържание около 4%.

Скоро ще могат да се опитат на Фестивала Time for Wine - Плевен 2024: Фестивал на виното и фермерските деликатеси (от 29 август до 1 септември 2024 г.). 

Сладолед от сорт Рубин ще може да опитат и участниците в Открития ден на Института по лозарство и винарство - Плевен на 29. 08. 2024 г.

 Още информация по темата: „Фестивал на виното и фермерските деликатеси събира в Плевен производители от Северна България“: в уебсайта на БНР