img

Семинар за условията за лозарство в Плевенско организират ИЛВ-Плевен, НССЗ и професионална гимназия „Ал. Стамболийски”

22.06.2022

Възможностите за подпомагане на лозарите с европейски и национални средства ще бъдат представени на семинар на тема Устойчиво развитие на лозарството и винарството в област Плевен“, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Плевен, Институтът по лозарство и винарство (ИЛВ) на Селскостопанска академия и професионалната гимназия „Александър Стамболийски” в областния град, информира сайтът Agri.bg.

Събитието ще се проведе на 23 юни 2022 г. (четвъртък) от 10:00 часа в град Плевен, ул. „Цар Самуил“, Северна промишлена зона – залата на Професионална гимназия по лозарство и винарство.

Участниците ще се запознаят с традициите, предизвикателствата и възможностите за развитие на лозаро-винарския сектор в област Плевен и тези за професионална реализация в сектора.

Във втората част на семинара ще бъдат информирани за условията за подпомагане на земеделските стопани, отглеждащи лозови насаждения, по европейски фондове и националния бюджет и за очакваните условия за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г.

Информацията в уебсайта на Agri.bg:

https://agri.bg/novini/kakvi-sa-usloviyata-za-lozarstvo-v-plevensko