img

Проф. д-р В. Божанова взе участие в откриването на второто издание на Академията „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“

26.03.2024

Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Виолета Божанова взе участие днес в откриването на второто издание на Академията „Иновации в агробизнеса: готови за бъдещето“. Форумът се провежда в литературен клуб „Перото“ в Националния дворец на културата в София и ще продължи до 28 март 2024 г. За втора поредна година Академията „Иновации в агробизнеса“ се провежда съвместно със Стопанския факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Lider.bg, ЕЕN – България и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация и иновации (PARAi), BESCO, София Тех парк, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria. Академията надгражда и допълва обучението в Магистърска програма „Иновации и дигитална трансформация на агробизнеса“ към Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Селскостопанска академия като част от научно-изследователската система в България и единствената специализирана научна организация за изследователска, консултантска и научно-приложна дейност в областта на земеделието представя възможностите за обучение в акредитирани докторски програми на институтите от нейната структура.

Тази година форумът събира новатори в агросектора и в хранително-вкусовата промишленост, заедно с предприемачи, експерти, представители на научните среди, медии от сферата на високите технологии, дигитализацията, изкуствения интелект, рисковото и публично финансиране и проектната дейност.

Медийни партньори са БНР – Радио София, SeeNews, SeeNext, TLL медия, 3e-news, CEO Forum, Profit.bg, сп. Българска наука, Internet Media Group и др.