img

„ПРАЗНИК НА ЧЕРЕШАТА ՚2022” - Кюстендил - изобилие от сортове в Овощната градина на България

27.06.2022

За 15-та поредна година традиционно Община Кюстендил и Институтът по земеделие – Кюстендил на Селскостопанска академия организираха Празника на черешата. Акцент на събитието бе изложбата-базар на череши и черешови произведения. Изложбените маси бяха аранжирани с яркия и вкусен плод и слънчевото му излъчване от майсторски подредените и изплетени вешала. 
В рамките на Празника Институт по земеделие – Кюстендил представи богата изложба от 120 черешови сорта и хибрида, показали през годината добра адаптивност и добивност, резултат от труда на учените селекционери.


Официален гост на Празника бе Председателят на Селскостопанска Академия проф. дн инж. Мартин Банов. С поздравителен адрес той изрази адмирации и признателност към пословичния труд на учените от Института, овощарите в региона и партньорството с Община Кюстендил в съхранената традиция на Празника на черешата.


В програмата на Празника бяха включени състезания и културни събития и концерт. Всичко това създаде добра атмосфера с празнично добро настроение за гостите и участниците в Празника на черешата през 2022 г.
                                                                 


Линк към видео: https://www.facebook.com/1593681787586503/videos/363124825745650