img

НЦЖЗ – Смолян и НССЗ организират семинар за развъдната дейност при местни породи говеда

20.07.2021

Семинар на тема „Развъдна дейност при местните породи говеда – Искърско говедо и Родопско късорого говедо" организират от Национална служба за съвети в земеделието, Научен център по животновъдство и земеделие – Смолян към Селскостопанска академия, и Териториална организация на Научно-техническите съюзи - Кърджали.

Събитието ще се проведе на 21 юли (сряда) от 10:00 часа в град Кърджали, ул. „Булаир" № 35, зала 207 – Дом на техниката. Участието в информационния семинар е безплатно и не е необходима предварителна регистрация.

"Присъстващите ще се запознаят с произхода и ареала на разпространение на двете местни породи говеда – Искърско говедо и Родопско късорого говедо. Подробно ще бъде представена породната характеристика на говедата от тези породи и основните моменти от технологията на отглеждането им", съобщават организаторите.

Участниците ще получат информация за организацията и провеждането на развъдната дейност при местните породи говеда. Ще бъдат информирани и за очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства".

Програма и покана на събитието може да видите тук. За повече информация можете да се свържете с местния клон на НССЗ.

 https://agri.bg/novini/seminar-v-krdzhali-razvzhdane-na-mestni-porodi-goveda