img

Институтът по овощарство - Пловдив – участник в училищната програма на Първи Пловдивски фестивал на науката

21.11.2023

Институтът по овощарство - Пловдив на Селскостопанска академия беше одобрен за участие в Първи Пловдивски фестивал на науката, организиран от Фондация „Красива наука“ в партньорство с Министерство на образованието, науката и Община Пловдив и Център по растителна и системна биология и биотехнология (ЦРСББ). Фестивалът ще се проведе в периода 23-26 ноември 2023 г.

Институтът по овощарство - Пловдив е включен в училищната програма с детска работилничка „Малинка и боровинка. В тази работилница децата ще научат как растенията могат да бъдат създадени чрез ин-витро метод. Чрез демонстрации ще разберат целия цикъл на създаване на ин витро растения. Децата сами ще прехвърлят растения от една хранителна среда в друга, а за да е по-забавно, хранителните среди ще са оцветени и поставени в епруветки. Ще засадят малките растения в биоразградими саксийки, които ще могат да се занесат и отгледат вкъщи.

В зона Откривател“ на фестивала, ще бъде разположен щанд, на който са предвидени интересни демонстрации достъпни за всички посетители на фестивала.

Програмата на Първия пловдивски фестивал на науката е изпълнена с много интересни и разнообразни лекции и експерименти подходящи за възрастни и деца.

Събитията на Първи Пловдивски фестивал на науката са безплатни, но изискват предварителна резервация.


Линк към страницата на Фондация Красива наука:   https://beautifulscience.bg/plovdiv-science-festival