img

Институтът по лозарство и винарство – Плевен предлага близо 20 различни сорта лозов посадъчен материал

15.11.2023

Институтът по лозарство и винарство в Плевен (ИЛВ) на Селскостопанска академия започна продажбата на лозов посадъчен материал собствено производство, информира „Агрозона“. „Близо 20 сорта се предлагат от ИЛВ-Плевен, като те могат да бъдат изпратени до по-далечните точки в страната чрез куриер, а на място в производствената база на института могат да се купят лозички и от хората от региона“, уточнява публикацията.

Цените тази година на лозовия посадъчен материал варират от 3 до 5 лв. за бройка, гласи информацията от ИЛВ - Плевен, с уточнението, че безсеменните и по-устойчивите на болести сортове са по-скъпи.

Примери от ценова листа илюстрират, че сортът Наслада се продава за 4.00 лв./бр. с ДДС, Болгар е 4.00 лв./бр. с ДДС, Рубин струва 3.00 лв./бр. с ДДС, Брестовица - 4.00 лв./бр. с ДДС. 

Устойчивият сорт Августин се продава от ИЛВ за 5.00 лв./бр. с ДДС, Палиери струва 4.00 лв./бр. с ДДС., Мечта – 4.00 лв./бр. с ДДС, Мерло 10/27 е 3.00 лв./бр. с ДДС, а Кондарев 6 – 5.00 лв./бр. с ДДС. Сортът Плевенски фаворит е с цена 5.00 лв./бр. с ДДС; Супер ран Болгар 4.00 лв./бр. с ДДС, Мискет хамбургски – 4.00 лв./бр. с ДДС., Каберне совиньон кл. 1/11 – 3.00 лв./бр. с ДДС, Кардинал – 4.00 лв./бр. с ДДС, Сторгозия – 4.00 лв./бр. с ДДС, а Мискет плевенски – 4.00 лв./бр. с ДДС.

От ИЛВ съобщават, че заявки за лозите се приемат само чрез e-maillozi.ilv@abv.bg

Заявката трябва да съдържа информация за:

1. Видове сортове и тяхната бройка;

2. Точен адрес за доставка (или удобен за вас офис на куриер), имена и телефон за връзка.

Крайната цена се определя от: цена на лозите + опаковъчната услуга +куриерската услуга с наложения платеж, като цената на опаковъчната услуга е 5 лв. с ДДС.

От ИЛВ обясняват също, че на всички заявки се отговаря и получателите трябва да следят пощата си.

        Информацията в уебсайта на Агрозона“.