Меню

fr2Студенти по зооинженерство от Аграрен университет – Пловдив се класираха на 11- то място от 55 възможни, при оценка на крави във Франция. Това стана ясно при сращата им с председателя на Селскостопанска академия проф. Васил Николов, на ежегодното изложение „Salon International de l'Agriculture Paris, 2019”, което се проведе в Париж, в периода 23.02 – 03.03.2019 год. Изложението се смята за едно от големите събития в света, които отразяват постиженията на съвременното селско стопанство.
Студентите от Аграрния университет, участваха в интернационалния конкурс за млади студенти, сред 85 свои колеги от други университети и сродни училища в Европа. Двама студенти от специалност „зооинженерство“ - Стефан Темелков и Атанас Жекин, взеха участие в състезаниe по екстериорна оценка на крави от породите Монбелиард, Кафяво говедо, Шароле и Лимузин. Други двама студенти- Таня Караколева и Кирил Милков, от специалност „Аграрен туризъм“ пък участваха в надпреварата по окачествяване на френски вина.
В състезанието по говедвъдство, всеки участник оценявa по една млечна и една месодайна порода с по 2 крави. В състезанието по винарство се оценяват 15 вида вино, като за всеки трябва да се опише районът във Франция, от който произхожда и органолептичните качества, с които се отличава. Успешното представяне на студентите от Аграрен университет- Пловдив донесе за България 11- то място от възможните 55 по рангова класация в говедовъдството и 17 –то място от възможни 30 по винарство. Постигнатите успехи в международния конкурс „THE GENERAL AGRICULTURAL COMPETITION“ на “SIA 2019 – PARIS” са показателни за качеството на обучение на нашите студенти и конкурентноспособността им сред колегите им от другите университети от европейската общност.

fr4

 

fr5

fr3

fr6

fr1jpg

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!