Меню

Връчиха наградите зооинженер на годината


zinjИзпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Национален съюз на зооинженерите в България раздадоха за 12-ти пореден път наградите зооинженер на годината. Церемонията се състоя в град Пловдив.
Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов е удостоен с приза зооинженер на годината в категория „Цялостен принос в областта на развъдната дейност“ Проф. Николов благодари за отличието и заяви, че с радост го приема. „През тези годините, в които бях изпълнителен директор на ИАРСЖ смe направили доста неща, които днес продължават да се надграждат.“
В категория „зооинженер-селекционер“ призът получи д-р Димитър Георгиев. За зооинженер-мениджър за 2018 е отличен Здравко Иванов. В категория „Перспективен млад зооинжер“ са наградени Вергиния Каменова и Владимир Владов, възпитаници на Аграрания университет - Пловдив.
На събитието присъстваха: ректорът на Аграрния университет - Пловдив проф. Христина Янчева, директорът на дирекция „Животновъдство“ в Министерство на земеделието, храните и горите Силвия Василева, заместник-председателят на Академията проф. д-р Мая Игнатова, директорът на дирекция „Наука, образование и иновации“, ЦУ на Селскостопанска академия д-р Евгения Ачкаканова, представители на развъдни организации, учени и животновъди.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zinj2

6b694181-452e-4ed7-9f4d-11bac55cc8aa

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!