Меню

48382009 2201067713514571 6603202060831686656 nНа 14 и 15.12.2018 в к.к. Елените се проведе Годишна среща - форум на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА). Темата беше "Стратегически насоки за развитие на овцевъдството и козевъдството в следващите 10 години".
На форума присъстваха председателят на Селскостопанска академия проф.д-р Васил Николов, директорът на Земеделски институт- Стара Загора проф. Стайка Лалева и доц. Невяна Станчева от Земеделски институт- Шумен. На форума са обсъдени текущото състояние и проблемите в развитие на сектора. Проф. Иван Станков - изпълнителен директор на НОКА представи визията на сдружението за развитие на овцевъдството в България, в светлината на новата селскостопанска политика на Европейския съюз, като подчерта, че тя се изготвя съвместно със Селскостопанска академия. В изказването си пред участниците във форума- повече от 400 - човека, проф. Николов подчерта, че не е възможно развитие на който и да е отрасъл в земеделието без науката и отбеляза. В този аспект, пътят който е избрала Националната овцевъдна и козевъдна асоциация- за тясно сътрудничество с науката е единствено верен и трябва да бъде последван и от другите браншови сдружения. Проф. Николов увери фермерите, че експертите от Академията имат готовност да им окажат помощ и съдействие винаги когато бъдат потърсени.

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!