Меню

44Събитието се организира от Министерството на земеделието, храните и горите, Селскостопанска академия, Аграрен университет – Пловдив, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Научно-технически съюз по машиностроене и вестник „Земеделска техника”. В края на годината по традиция се прави равносметка и се отличават производители и вносители на съвременна земеделска техника, земеделски производители, внедрили механизирани технологии и постигнали високи резултати. Комисия от професионалисти осъществява подбора на най-добрите.
Доц. д-р Здравка Петкова, главен научен секретар на Селскостопанска академия поднесе поздравителен адрес от името на председателя на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов. Подчертано беше, че на настоящия етап изискванията към механизацията и технологиите са изключително високи. От една страна е необходимо въвеждането на високо производителни земеделски машини, но в същото време трябва да сме отговорни за опазването на околната среда, климата, почвите и въздуха, за да постигнем устойчиво и икономически ефективно земеделие.
Отличените и наградени с плакети бяха в няколко направления. На първо място – „Български производител на земеделска техника“, следвано от направленията „Иновации“ и „Механизация в земеделското производство“. Сред наградените бе и Ивайло Колев от професионалната гимназия по селско стопанство „Христо Ботев“ в Свиленград. Тази година той печели първо място в модул „механизация на селското стопанство“ в националното състезание млад фермер.

28

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!