Меню

photo1Институтът по рибни ресурси – Варна, ССА беше домакин на Регионална координационна среща за събиране на данни и сътрудничество между Румъния и България по отношение на общи дейности в Черно море.
В срещата взеха участие учени от НИМРД „Григоре Антипа“, Констанца Румъния, Институт по Океанология (ИО-БАН), ИРР – Варна, ССА, представители от ИАРА – България и ИАРА – Румъния.
Основни теми бяха: Сътрудничеството между Румъния и България по отношение на събирането на научни данни; Резултатите от проведените през 2017 г. изследователски проучвания и текущия статут на проучвания за 2018 г .; Дискусия за участието на румънски и български учени в MEDIAS и срещи MEDITS и представяне на резултатите от проучвания в Черно море; Мерки необходими за борба с незаконния, недеклариран и нерегулиран риболов на калкан в Черно море;
Учените от трите института представиха с презентации на извършените дейности по програмата за събиране на данни за 2017 г. и текущата 2018 г..

 

 

 

 

photo2

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!