Меню

d480e35a-bf14-4cb4-bfa9-1c02d8748a24Директорът на дирекция „Международно сътрудничество“ на Министерство на селското стопанство на Република Азербайджан г-н Рашад Фараджов се срещна с председателя на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов.
Обсъдени бях теми, по които Селскостопанска академия към Министерство на земеделието, храните и горите и Kонсултативен център за аграрни науки и информации към Министерството на селското стопанство на Азербайджан ще си сътрудничат. Основните области са: растениевъдство, животновъдство, обучения на докторанти и други. Конкретните направления на научното партньорство ще бъдат описани при сключване на споразумение, което предстои да бъде подписано.
„Искаме сътрудничеството ни да бъде ползотворно и продължително и от взаимен интерес“, изтъкна проф. Николов. От своя страна г-н Рашад Фараджов подчерта, че винаги може да се разчита на приятелството с Азербайджан.
Предстои подписване на споразумение за сътрудничество при провеждането на заседанието на предстоящата Българо- азербайджанска междуправителствена комисията за икономическо и научно - техническо сътрудничество през есента.
На срещата присъстваха: Зулфия Ализаде, Сътрудник по икономически въпроси към посолство на Република Азержайджан, Росен Симитчиев, Съветник на министъра на енергетика, Иван Баталов, експерт външнотърговски икономически връзки към Министерство на икономиката и от страна на Академията: заместник-председателят проф. д-р Мая Игнатова, главният научен секретар доц. Здравка Петкова, директорът на дирекция „Международно сътрудничество, връзки с обществеността и протокол“ доц. Соня Иванова.

d207abc8-dad4-46b0-b31c-39978932e234

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!