Меню

kitai2018Новоназначеният първи секретар в областта на науките и технологиите, от посолството на китайската народна република г-жа Хонгбо Гаи, се срещна с ръководството на Селскостопанска академия.
Г-жа Гаи бе представена от г-н Луо Кинг, досегашен първи секретар в областта на науката и технологиите от посолството на китайската народна република.
Г-н Кинг благодари на учените от ССА за доброто взаимодействие и подчерта, че през последните години сътрудничеството между Академията и китайски научни организации се е задълбочило и вече има много положителни резултати за двете страни. „Близо 20 млади учени посетиха Китай и изградиха връзки с наши учени. Даже има и разработени съвместни проекти. Много делегации от нашата страна посетиха различни институти на Академията и създадоха добри партньорства“, добави той.
Г-жа Хонгбо Гаи заяви, че Академията е първата организация, която тя посещава в България. Първият секретар отбеляза, че селското стопанство е една от най-важните области на сътрудничеството.
Тя съобщи, че през втората половина на тази година ще се състои 16-та сесия за сътрудничество в науката и технологиите и България ще бъде посетена от министъра на науката и технологиите на Китай. „Ще има много възможности да разширяваме нашето партньорство“, добави е г-жа Гаи.
Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов поздрави г-жа Хонгбо Гаи за назначението и й пожела успех. Проф. д-р Николов изтъкна, че сътрудничеството в областта на земеделската наука между България и Китай ще се задълбочи, ще се създадат партньорства с още института от системата на ССА и нови организации в Китай.

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!