Меню

ijn6Проведе се научна конференция на тема „Животновъдната наука – предизвикателства и иновации” в „Парк хотел Москва“ в София. Събитието се организира от Института по животновъдни науки – Костинброд.
На откриването на форумът приветствия поднесоха председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов и кметът на община Костинброд Трайко Младенов.
Проф. д-р Николов поздрави ИЖН-Костинброд за организирането на събитието. Той отбеляза, че темите, които представят и дискутират трябва да са в основата за задълбочаването на сътрудничеството между учените в животновъдния сектор. „С научния потенциал, инфраструктурата и идеите, които имате е необходимо заедно да разработвате големи научни проекти“, добави още той. Кметът на Костинброд Трайко Младенов поздрави участниците и отбеляза, че общината и институтът са изградили топла връзка за съвместна работа.
В научната конференция участваха над 60 учени от България, Сърбия, Молдова, Украйна, Русия, Македония, САЩ и Виетнам. Изнесени са 27 научни доклада по следните тематични направления: Хранене и физиология на животните; екология и качество на животновъдната продукция; Развъждане, генетика и репродукция на животните; технологии на отглеждане и икономика на селското стопанство и представени са 35 постера.

ijn1

ijn5

ijn4

ijn3

ijn2

Антикорупция

Изпращайте сигналите с повече данни, а по възможност и доказателства за откритите нередности. Анонимността е гарантирана!